Totaal aantal pageviews

woensdag 26 oktober 2011

Gezond lichaam

       Een gezond lichaam is een groot woord, onder dit begrip vallen veel onderdelen.

Allereerst is het heel belangrijk dat het lichaam voldoende vitamines binnenkrijgt, vitamines zorgen ervoor optimaal gezond te kunnen blijven. Een tekort aan bepaalde vitamines of voedingsstoffen kunnen zorgen voor ziekte of gebrek.


                                   Belangrijkste vitamines voor het menselijk lichaam



* Vitamine A
Is goed voor de huid, ogen, de groei en de weerstand haar en nagels en de aanmaak van geslachtshormonen. Vitamine A zit in dierlijke producten en komt vooral in lever voor. Het lichaam maakt ook zelf vitamine A aan uit plantaardige producten.

Voedsel waarin je het terugvindt: Lever(traan), boter, kaas, melk, tonijn, geel-oranje-rode en groene vruchten zoals perzik, abrikoos, meloen, papaya, en in groenten.

*Vitamine B
Vitamine B is van grote betekenis voor het welzijn van de mens. Het is belangrijk voor het bewaren en afbreken van vetten, suikers en eiwitten. Het lijf van de mens is echter niet in staat om vitamine B eigenhandig te produceren. Dit is de reden dat we ervoor moeten zorgen dat we het door middel van onze maaltijden binnen krijgen.

Voedsel waarin je het terugvindt: Melk, ei, kaas, lever, eieren, volkorenmeel, lijnzaad, biergist. In de winter vindt u vitamine B1 in scheuten, groene kool, bloemkool, rode bieten, pompoenen en peren en nog veel meer voedingsmiddelen.

* Vitamine C
Voor gezonde botten, tanden en tandvlees, bloedvaten en bindweefsel. Bevordert het immuunsysteem en helpt ijzer te absorberen.

Voedsel waarin je het terugvindt: fruit en groenten


* Vitamine E
Anti-oxidant die beschermt tegen hartklachten, bevordert de celgroei en –ontwikkeling.

Voedsel waarin je het terugvindt: plantaardige olie, margarine, vette vis, noten en zaden, eigeel en avocado’s.
Genoeg water drinken

                                                                    
                                                                   

Er is geen betere drank dan water. Door genoeg water te drinken zorgen we ervoor dat alle fysiologische systemen goed werken, sterken we ons afweersysteem en voorkomen we ziektes. Met water verwijderen we immers de afvalstoffen uit ons lichaam, regelen we onze lichaamswarmte en transporteren we vitaminen, voedingsstoffen en alle andere mineralen door ons lichaam.

Mooie huid
Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden.

Afvallen
Water is een van de beste hulpmiddelen bij afvallen, hoofdzakelijk omdat het vaak andere dranken vervangt die meer calorieën en suikers bevatten, maar ook omdat het je honger onderdrukt wat er dus voor zorgt dat je minder gaat eten. Er word aangeraden om een 1 á 1,5 liter water per dag te drinken.







Door genoeg te bewegen houd je, je hart, longen en spieren in conditie. Beweging is ook nodig om je eten te verbranden. Door te bewegen word het lichaam ook constant gehouden en zorgt voor een strak lichaam. Er word aangeraden om zeker een half uur per dag aan beweging te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten